Housujen ompeleminen

Housujen ompeleminen

Housujen ompeleminen on melko helppoa. Ompeluun vaikuttaa lähinnä materiaali, josta housut valmistetaan. Tässä vinkkejä housujen ompelemiseen sekä joustavasta kankaasta että farkkukankaasta. Housut joustavasta kankaasta Housut on helpointa valmistaa joustavasta kankaasta, kuten trikoosta ja collegesta. Joustavia kankaita ommellessa täytyy ompelukoneessa käyttää

100 ompeluvinkkiä, jotka ovat liian hyviä ohitettavaksi!

100 ompeluvinkkiä, jotka ovat liian hyviä ohitettavaksi!

Järjestä pysyvä ompelutila. Listaa suunnitellun ompeluprojektin vaiheet. Aikatauluta ompeluajat, kuten kaikki muutkin tapaamiset. Aseta realistiset määräajat. Järjestä ompeluvälineet, jotta ne ovat aina käyttövalmiina. Osta kaikki ompelutarvikkeet ja välineet ennen aloittamista. Osta tarvikkeet useisiin projekteihin kerralla. Osta parit erilaiset sakset. Osta

Kaavan valmistus

Kaavan valmistus

Paidan ompeleminen itse valmistetuista kaavoista on yksinkertaista, kun käytössä on hyvät ohjeet. Näillä ohjeilla voit valmistaa myös vaikkapa trikookankaisen tunikan tai t-paidan. Paita on suhteellisen helppo ommella itse ja sen vuoksi se kuuluukin monen aloittelevan ompelijan ensimmäiseksi harjoitustyöski. Vaativin kohta paidan ompeluprosessissa on pääntien ompelu, koska pääntietä täytyy yleensä hieman venyttää ja lisätä siihen ylimääräisiä kaitaleita. Hihojen ja helman käänteet on helppo ja nopea ommella tikkaamalla suoraa kangasta. Liivimekoissa haastetta tuovat pääntien lisäksi kädentiet, sillä ne ovat myös kaarevat. Aloittelijoiden ei siis välttämättä kannata aloittaa liivimekosta, vaikka se vaikuttaakin helpolta, koska siinä ei ole ollenkaan hihoja.

Joustavien materiaalien ompelussa tarvittavat tukikankaat, kuminauhat, vetoketjut, napit ja nepparit

Joustavien materiaalien ompelussa tarvittavat tukikankaat, kuminauhat, vetoketjut, napit ja nepparit

Joustavien materiaalien ompelussa tarvitaan usein lisätarvikkeita, kuten kiinnittimiä, kuminauhoja, tukikankaita, vetoketjuja ja nappeja. Niiden ompelussa on kiinnitettävä huomiota joustavien kankaiden erityisominaisuuksiin, jotta kangas ei veny ja valmis työ on kestävä. Joustaville kankaille on tarjolla erityisesti niihin tarkoitettuja neppareita ja tukikankaita.

Näin onnistut ristipistotöissä

Näin onnistut ristipistotöissä

Perustietoa välineistä sekä helppoja vinkkejä joilla onnistut ristipistotöissä.

Ristipistotöissä on tärkeää, että välineet ovat oikeanlaiset. Käytettävän neulan tulee mielellään olla kanavatyöneula, joka on tylppäkärkinen ja uppoaa kankaan reikiin vaivattomasti. Kun valitset sopivan kokoisen neulan, se ei levitä reikiä eikä pilaa kangasta. Yleensä ristipistotöissä käytetään neulaa, jonka koko on 40 tai 55 mm. Voit kokeilla etukäteen neulaasi kankaaseen ja sen käytöstä jää selvä reikä, tulee neula vaihtaa pienempään.