Ompelu – uusi harrastus

Ompelu – uusi harrastus

Ompelu on hauska ja käytännöllinen harrastus. Nappien, nauhojen ja erilaisten materiaalien parissa puuhailu on paitsi hauskaa, myös palkitsevaa. Ahertamisen lopputuloksena saattaa nimittäin saada täydellisesti juuri itselle sopivan vaatteen tai asusteen. Tämä toki vaatii jonkin verran opiskelua ja harjoittelemista.

Moni meistä alkoi lapsena opetella ompelemista vanhemman, isovanhemman tai opettajan johdolla, mutta hylkäsi harrastuksen sittemmin. Suuri määrä ihmisiä kuitenkin löytää ompelun ilon myöhemmin uudelleen, kun käsillä on enemmän aikaa syventyä aiheeseen, motivoitunut asenne ja hyvät ompelutarvikkeet. Monet meistä huomaavatkin pitävänsä ompelemisesta vaikka kouluaikoina ei välttämättä vielä siltä tuntunut. Omien taitojen karttuminen, itsensä kehittäminen ja oman kokoisten ja -tyylisten vaatteiden saaminen kiehtovat montaa alan harrastajaa.

Taitava ompelija pystyy muokkaamaan ostamiaan vaatteita juuri haluamansa kaltaisiksi, korjaamaan vaatteensa tarvittaessa, sekä tietenkin luomaan upeita vaatekokonaisuuksia pelkistä materiaaleista. Ompeluharrastus säästää rahaa ja luontoa.

Onko ompelu välineurheilua?

Ompelu on harrastus, jossa kehittyminen vaatii tekemistä ja harjoittelua, sekä tietysti oikeanlaiset ompelutarvikkeet. Tärkein työväline ompelussa ovat tasokkaat, ergonomiset kangassakset, joilla ei leikata muita materiaaleja kuin kangasta. Saksien tulee olla aina terävät ja riittävän laadukkaat. Alussa hankitaan myös mittanauha, neulatyyny ja riittävä määrä lasipäisiä nuppineuloja. Kangasliitu tulee myöskin jo alkuvaiheessa tarpeeseen kaavoja kankaalle piirtäessä. Rapatessa tunnetusti roiskuu joten hyvä ratkoja on myöskin tarpeellinen hankinta. Moneen muuhun harrastukseen verrattuna ompelun harrastaminen on yllättävän edullista, sillä ammattilaistasoiset ompelutarvikkeet voi ostaa pikkurahalla. Ainoa harrastukseen liittyvä suurempi investointi on itse ompelukoneen hankkiminen.

Mistä sitten pitäisi etsiä löytääkseen oikeanlaiset, riittävän laadukkaat ompelutarvikkeet? Nettikaupan valikoimasta löytyy käytännössä kaikkea, mitä aloitteleva tai hieman edistyneempikin ompelija saattaa tarvita. Mikäli et ole varma minkä tuotteen tarvitset, kannattaa ihan rohkeasti ottaa yhteyttä liikkeen asiakaspalveluun. Myyjän asiantuntemus auttaa aloittelevaa ja kokeneempaakin ompelijaa löytämään tarvitsemansa työkalut ja vastaukset mieleen tuleviin kysymyksiin.

Ompelu – uusi harrastus
Share this post
          

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Cart
  • No products in the cart.